SELATEK stärker sin position i södra Sverige genom förvärv av Widings Elektriska

22 mars, 2023

SELATEK stärker sin position i södra Sverige genom förvärv av Widings Elektriska (”Widings El”). Widings El är en helhetsleverantör av elinstallationer baserade i Älmhult, Småland och förväntas ha stora synergier med SELATEKs befintliga bolag i södra Sverige.

Widings El, som grundades 1953 och omsätter runt MSEK 80, är en helhetsleverantör av elinstallationer med hög teknisk kompetens och ett starkt erbjudande innefattande KNX, PLC, högspänning, solceller, e-mobility, etc. Nuvarande ägare kvarstår i sina operationella roller samt som ägare i den gemensamma koncernen.

”Vi är mycket glada över att stärka vår position i södra Sverige genom förvärvet av Widings El. Widings El är strategiskt väl positionerade i Älmhult för SELATEKs fortsatta tillväxtresa och möjliggör för stora korsförsäljnings- och samarbetsmöjligheter inom snabbt växande områden som säkerhet, högspänning, KNX och solceller. Widings Els långvariga kundrelationer och teknikhöjd passar väl in i SELATEKs strategi.” säger Magnus Löfgren, VD för SELATEK.

”Vi ser fram emot att bli en del av SELATEK och ta del av de stora möjligheterna inom en större koncern. Genom vår gemensamma erfarenhet och expertis kommer vi utveckla vårt erbjudande inom elinstallation och teknik samtidigt som vi fortsätter vår lönsamma tillväxtresa genom samarbetsmöjligheterna inom Gruppen.” säger Erik Danielsson, VD för Widings El.

SELATEK är en ledande leverantör av säkerhet, elinstallation och automation med hållbarhet och teknik i fokus. Gruppen är primärt aktiv i Stockholmsområdet samt i södra Sverige och har ca. 500 anställda.

För ytterligare information, vänligen besök www.selatek.se, www.segulah.se eller kontakta:

Magnus Löfgren, VD, SELATEK, +46 702 09 66 14, magnus.lofgren@selatek.se

Marcus Planting-Bergloo, VD, Segulah VI Advisor AB, +46 702 29 11 85,
planting@segulah.se


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare