Segulah V:s portföljbolag Sandbäckens förvärvar Rörproduktion

13 december, 2017

Segulah V:s portföljbolag Sandbäckens förvärvar Rörproduktion

Sandbäckens fortsätter följa sin tillväxtstrategi och förvärvar Rörproduktion Sverige AB genom sitt moderbolag Sandbäcken Utveckling AB.

Rörproduktion är ett komplett VVS-företag som grundades 2010 av André Roos. På några få år har företaget framgångsrikt vuxit från 4 till 160 medarbetare och omsätter idag 240 miljoner kronor per år. Verksamheten är etablerad i Norrköping, Linköping, Nyköping, Katrineholm och Stockholm. André Roos kommer kvarstå som delägare och viktig medarbetare i bolaget med fortsatt ansvar för utvecklingen av verksamheten.

Detta är Sandbäckens tredje strategiska förvärv och är en del av företagets fortsatta expansionsplan. Genom förvärvet stärker Sandbäckens ytterligare sin position som en av Sveriges ledande leverantörer av VVS-tjänster.

”Rörproduktion är ett mycket fint bolag som påvisat en stabil och lönsam tillväxt under ledarskap av André Roos. Jag är övertygad om att den företagskultur och framåtanda som Rörproduktions organisation besitter kommer bidra starkt till Sandbäckens fortsatta utveckling. Jag ser fram emot att även stötta Rörproduktion i sin fortsatta tillväxt som en viktig del av Sandbäckens”, säger Håkan Bergqvist, ordförande i Sandbäckens.

Om Sandbäckens

Sandbäckens är en ledande VVS-entreprenör med en växande närvaro inom sprinklersystem och industriservice. Bolaget grundades i Linköping 1993 och har nu dotterbolag på 23 orter i Sverige. Sandbäckens ägs av Segulah V L.P., ledningen och styrelsemedlemmar.

Sandbäckens har under 2017 förvärvat sprinklerföretagen Sprincom AB och Mälar Sprinkler AB. Med förvärvet av Rörproduktion, samt med bolagets starka organiska tillväxt, beräknas Sandbäckens årsomsättning uppgå till 1,2 miljarder kronor och antalet anställda fler än 700.

 

För ytterligare information vänligen besök www.segulah.se eller kontakta:

Håkan Bergqvist, Ordförande, Sandbäckens, 070 212 32 21

Peter Johansson, VD, Sandbäckens, 070 538 52 39

Percy Calissendorff, Partner, Segulah Advisor AB, 073 347 62 81

Nyhetsarkiv

2023

2022

2021

2020

2019

Tidigare