Segulah V L.P. förvärvar Zengun

29 februari, 2016

Segulah V L.P. förvärvar Zengun
Segulah V L.P. har tecknat ett avtal om att förvärva en majoritetsandel av aktierna i Zengun AB från dess grundare.

Zengun är en byggentreprenör fokuserad på kvalitativa kommersiella byggprojekt i Stockholmsregionen. Zengun erbjuder byggentreprenadtjänster till privata och offentliga fastighetsutvecklare. Merparten av byggarbetet i projekten utförs av kvalitetssäkrade underleverantörer. Sedan bolaget grundades 2009 har företagsledningen framgångsrikt utvecklat bolaget till att bli en av de ledande byggentreprenörerna i Stockholm genom att vinna storskaliga projekt.

Zengun har idag cirka 85 anställda, varav 55 relaterar till projekt- och produktionsledning och 30 tillhör produktionsteamet. Under räkenskapsåret som avslutades i april 2015 uppgick omsättningen till 816 miljoner kronor.

Zengun grundades av Ulf Jonsson och Tobias Örnevik. Grundarna och övriga nuvarande ägare kommer fortsätta att vara operationellt aktiva i bolaget och förbli stora aktieägare.

“Vi är mycket nöjda med att få Segulah som en ny, stabil och engagerad majoritetsägare i Zengun, vilket säkerställer bolagets fortsatta oberoende som utmanare i den dynamiska Stockholmsmarknaden. Den erfarenhet och kompetens de bidrar med kommer att stärka bolaget och dess organisation inför nästkommande expansionsfas. Vi vill rikta ett tack till alla våra medarbetare som har möjliggjort denna framgångsrika resa och vi fortsätter att se fram emot nya spännande projekt framöver”, säger Martin Dahlgren, VD för Zengun.

“Zengun har visat anmärkningsvärd tillväxt sedan starten, drivet av en framgångsrik affärsmodell med ett attraktivt värdeerbjudande till sina kunder. Segulah är mycket glada att få bli del av Zenguns unika kultur och vi ser fram emot att utveckla bolaget vidare till-sammans med företagsledningen”, säger Henrik Lif, Managing Partner på Segulah Advisor AB.

Förvärvet blir Segulah V L.P.:s tredje investering.

För ytterligare information vänligen besök: www.segulah.sewww.zengun.se eller kontakta:

Martin Dahlgren, VD, Zengun AB, 076 788 97 00
Henrik Lif, Managing Partner, Segulah Advisor AB, 070 840 39 09
Oskar Oxenstierna, Investment Manager, Segulah Advisor AB, 073 909 09 47

Nyhetsarkiv

2023

2022

2021

2020

2019

2018

Tidigare