Segulah V L.P. förvärvar HERMES Medical Solutions AB

4 april, 2016

Segulah V L.P. har förvärvat HERMES Medical Solutions AB från grundaren Jan Bertling.

HERMES tillhandahåller system och programvara för att integrera, visualisera, bearbeta och arkivera bilddata från olika modaliter och tillverkare av scanningutrustning inom molekylär bildframställning och radiologi. Systemen används huvudsakligen av läkare och möjliggör snabbare och mer precis diagnos samt behandling av patienter och ökar därmed effektiviteten.

Bolaget, som grundades 1976 av Jan Bertling, har 65 anställda och huvudkontor i Stockholm med dotterbolag i Storbritannien, USA, Kanada och Kina. Bland kunderna återfinns över 700 av världens mest ansedda sjukhus.

– HERMES har under de senaste 40 åren haft ett konsekvent fokus på att skapa långsiktiga värden för användarna genom att förbättra möjligheten till rätt diagnos, bästa behandling och prognos för patienter. Jag är övertygad om att Segulah kommer att behålla detta fokus och fortsätta att vidareutveckla bolaget, säger Jan Bertling, HERMES grundare.

– Vi ser fram emot att nu ha Segulah som ny, aktiv ägare av HERMES och min uppfattning är att den erfarenhet och kompetens de bidrar med, i kombination med vår expertis inom området, kommer att vara viktig för vår fortsatta globala expansion”, säger Sofia Bertling, VD för HERMES.

– HERMES är global marknadsledare på en växande nischmarknad och Segulah ser stor tillväxtpotential. Vi är glada över att bli nya ägare och ser fram emot att tillsammans med ledningsgruppen fortsatt utveckla verksamheten, säger Marcus Planting-Bergloo, Partner på Segulah Advisor AB.

– Jan Bertling har gjort ett fantastiskt arbete med att utveckla HERMES de senaste 40 åren och vi är mycket stolta över att nu få ta över ansvaret för bolagets fortsatt framgångsrika utveckling, säger Gabriel Urwitz, Ordförande i Segulah Advisor AB.

Förvärvet blir den fjärde investeringen för Segulah V L.P.

För ytterligare information gå till www.segulah.se, www.hermesmedical.com eller kontakta:

Sofia Bertling, VD, HERMES Medical Solutions AB, 08 19 03 25

Marcus Planting-Bergloo, Partner, Segulah Advisor AB, 08 402 87 13

Sebastian Ehrnrooth, Managing Partner, Segulah Advisor AB, 08 402 87 02


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare