Segulah V L.P. blir ny majoritetsägare i Sandbäckens

14 april, 2016

Segulah V L.P. har tecknat ett avtal att genomföra en majoritetsinvestering i Sandbäcken Invest AB.

Sandbäckens är en ledande VVS-entreprenör med en växande närvaro inom sprinklersystem och industriservice. Bolaget grundades i Linköping 1993, har cirka 400 anställda och dotterbolag på 17 orter i Sverige. Sandbäckens ägs av ledningen och styrelsen.

Under de senaste åren har Sandbäckens haft en stark organisk tillväxt genom en regional expansionsstrategi och har genomfört ett antal större projekt i en växande svensk byggmarknad. Sandbäckens omsatte 647 miljoner kronor under 2015.

”Sandbäckens har ett starkt professionellt rykte i marknaden av att leverera högkvalitativa tjänster i tid till sina kunder. Detta har bl.a. varit en viktig framgångsfaktor för Sandbäckens utveckling och vi ser det som mycket positivt att nu ha Segulah ombord som ny majoritetsägare”, säger Arne Rydberg, VD för Sandbäckens.

”Som ny majoritetsägare kommer Segulah att ha en viktig roll i att stödja den fortsatta tillväxten i bolaget och jag är övertygad om att deras kompetens och erfarenhet från tidigare investeringar, i kombination med vår expertis, kommer vara viktig för vår pågående expansion”, säger styrelseordförande Håkan Bergqvist.

”Vi är mycket glada över att Segulah V L.P. investerar i Sandbäckens och ser fram emot att tillsammans med nuvarande ägare fortsätta utveckla och växa bolaget både organiskt och genom förvärv”, säger Percy Calissendorff och Marcus Planting-Bergloo, Partners på Segulah Advisor AB.

Förvärvet blir den femte investeringen för Segulah V L.P.

För ytterligare information gå till www.segulah.se, www.sandbackens.se eller kontakta:

Arne Rydberg, VD, Sandbäckens, 013 37 47 88

Håkan Bergqvist, Ordförande, Sandbäckens, 010 475 10 17

Percy Calissendorff, Partner, Segulah Advisor AB, 08 402 87 06


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare