Segulah IV:s portföljbolag CCS/Opus förvärvar Antibac av Kemetyl

20 september, 2011

CCS/Opus förvärvar Antibac av Kemetyl

Segulah IV, L.P. förvärvade i maj 2011 CCS och Opus Health Care och slog då samman de båda företagen. Nu förstärker CCS/Opus sin ställning inom området hygien genom för­värvet av hygienverksamheten Antibac inom Kemetyl.

– Genom förvärvet av Kemetyls verksamhet inom området hygien och varumärket Antibac stärker vi vår ställning på den nordiska marknaden för egenvårdsprodukter, breddar vår produktportfölj och får ännu bättre möjligheter att fortsätta utveckla nya produkter tillsammans med våra kunder, säger Jonas Nilsson, verkställande direktör för CCS/Opus.

Förvärvet avser Kemetyls verksamhet inom området hygien med marknads- och försäljningsorganisa­tioner i Sverige, Norge och Polen inklusive det huvudsakliga varumärket Antibac. Antibacs produkter har en stark ställning främst i Norge och Sverige. Verksamheten omsätter cirka 100 Mkr.

CCS återinträdde i Segulah-familjen i maj i år då Segulah IV, L.P. även förvärvade Opus Health Care som är marknadsledande inom svensk sjukvård för en mängd olika hygien- och hudvårdsprodukter till bland annat sjukhus och landsting.

Samtidigt förvärvar Segulah III, L.P. nu samtliga utestående aktier i Kemetyl från delägaren Pemco och blir ensam ägare med tydligt fokus att vidareutveckla Kemetyls europeiska verksamheter inom områdena Bilvård, Hem & Trädgård samt industrikemikalier i Skandinavien.

Läs mer om CCS: www.byccs.com, Opus Health Care: www.opushc.se  Kemetyl: www.kemetyl.com, Segulah: www.segulah.se.

För ytterligare information, var vänlig kontakta:

Jonas Nilsson, VD, CCS, Mobil 0705-54 16 880
jonas.nilsson@ccs-se.com

Erik Hantoft, VD, Kemetyl, Mobil 0734-34 60 30
erik.hantoft@kemetyl.com
Christian egenmark, Investment Manager, Segulah Advisor
Mobil 0707-67 12 92 tegenmark@segulah.se


CCS
 är en av Sveriges ledande tillverkare och distributörer av egenvårdsprodukter inom hud- och tandvård, läke­medel inom främst hud- och ögonvård samt mage/tarm och är leverantör och samarbetspartner främst till apotek i Sverige, övriga Norden och Storbritannien. CCS arbetar löpande med produktutveckling och har en stark produkt­portfölj med varumärken som CCS, Oliva by CCS och Vera by CCS och har även utvecklat produkter i samarbete med andra varumärkesinnehavare, till exempel Bamse och Odd Molly. Produktionen, som även omfattar kontrakts­tillverkning, sker i Borlänge.

Opus Health Care är marknadsledande inom svensk sjukvård för en mängd olika desinfektions- och hudvårdspro­dukter till sjukhus och landsting, kontorsmaterielgrossister med flera i Norden. Viktigast är varumärket DAX med en serie produkter för desinfektion, hudvård och hudtvätt. I samarbete med Unilever marknadsförs även Zendium mun­vårdsprodukter samt Neutral, en miljömärkt serie tvätt-, disk- och rengöringsprodukter utan parfym och onödiga kemiska tillsatser.

Kemetyl Group som ägs av Segulah III, L.P. är en ledande leverantör av kemtekniska produkter till konsumentmark­naden och den industriella marknaden i Europa. Koncernen är representerad med ca 300 anställda i 15 europeiska länder och har en omsättning på 1,6 Miljarder SEK. Kemetyl har fyra interna produktionsanläggningar fördelade i Sverige, Holland och Norge. De viktigaste produkt­grupperna är spolarvätska, glykol, rengöringskemikalier samt tändvätske- och bränsleprodukter. Kända varumärken i Sverige är T-Blå, T-Röd, Carix och AG. Framöver kommer Kemetyl att fokusera verksamheten till affärsområ­dena Car Care, Home & Garden samt marknaden för industrikemi­kalier. Kemetyl kommer även fortsättningsvis att tillverka de produkter inom hygiensegmentet som nu förs över till CCS/Opus.

Segulah är ett private equitybolag inriktat på utköpsaffärer av medelstora företag i Norden. Affärsmodellen bygger på majoritetsägande och ett aktivt engagemang av branschkunniga industriella rådgivare. Segulah Advisor AB är exklusiv investeringsrådgivare till Segulah II (MSEK 850), Segulah III (MSEK 2.356) och Segulah IV (MSEK 5.200) UK Limited Partnerships.

Fondernas nuvarande portföljer av bolag inkluderar, InfoCare (installation och reparation av elektronik), PMC Group (industriell hydraulik), S:t Eriks (prefabricerade betongprodukter), Kemetyl (bilvård och industri­ella kemikalier), Almondy (frysta tårtor), SKT (system för tryckavlopp), Gunnebo Industrier (lyft- och infäst­ningsprodukter, block och slirskydd), Medstop (apotek), eTRAVELi (on-lineresebyrå), Scan Coin (mynt- och sedel­hantering), Balco (öppna och inglasade balkongsystem) och CCS/Opus (egenvårdsprodukter).


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  Tidigare