Segulah IV säljer Etraveli till ProSiebenSat.1

12 oktober, 2015

Segulah IV L.P. har tecknat ett avtal om att sälja 100% av Etraveli Holding AB till ProSieben Travel GmbH, ett dotterbolag till ProSiebenSat.1 Media AG. Köpeskillingen uppgår till BSEK 2,2 eller MEUR 235.

ProSiebenSat.1 är en av de största oberoende mediabolagen i Europa och har en stark och växande position inom media och e-handel.

Etraveli är en av de fem största flygcentrerade online-aktörerna i Europa och ledande i Norden, med ett brett erbjudande inom flyg, hotell och andra reserelaterade tjänster. Företaget är verksamt i 40 länder och förmedlade under 2014 flygresor och andra reserelaterade tjänster för BSEK 8,5, med en nettoomsättning om MSEK 640, vilket är mer än en fördubbling jämfört med när Segulah IV i juli 2010 förvärvade Etraveli. De senaste åren har företaget växt betydligt, globaliserats och samtidigt ökat sin lönsamhet. Det första halvåret 2015 ökade nettoomsättningen med 34%.

Den starka utvecklingen har möjliggjorts genom kompletterande förvärv av TravelPartner och Flygresor, och en kraftfull expansionsstrategi med syfte att internationalisera bolaget.

”Etraveli har de senaste åren ökat sin närvaro globalt och visat god lönsamhet. Det har gjorts med hjälp av ett stort stöd från vår huvudägare Segulah som spelat en viktig roll för vår tillväxt och utveckling. Med ProSiebenSat.1 som ny ägare har vi nu alla möjligheter att fortsätta vår globala tillväxt, tack vare deras starka plattform och bredd inom marknads- föring och e-handel”, säger Mathias Hedlund, VD på Etraveli.

“Vi är väldigt nöjda med hur Etraveli har utvecklas de senaste fem åren – det har varit en framgångsrik investering som har gett investerarna i Segulah IV en bra avkastning. Dessutom har det varit ett nöje att arbeta med ledningen i Etraveli. Vi är övertygade om att ProSiebenSat.1 kommer att passa väldigt bra som ny ägare och möjliggöra för ledningen att fortsätta att bygga vidare på företagets framgång”, säger Percy Calissendorff, Partner på Segulah Advisor AB.

Affären är föremål för konkurrensprövning.

 

För mer information vänligen besök www.segulah.se, www.etraveli.com, eller kontakta:

Percy Calissendorff, Partner, Segulah Advisor AB, Telefon 0733 47 62 81

Mathias Hedlund, VD Etraveli, Telefon 0706 66 37 58


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare