Segulah IV förvärvar Mitt i

25 juni, 2014

Segulah IV förvärvar Mitt i

Segulah IV har tecknat avtal om att förvärva Lokaltidningen Mitt i AB (”Mitt i”). Säljare är VLT AB, som ingår i Stampen Media Group. Mitt i driver 31 lokaltidningar i Stockholmsregionen, från Vallentuna i norr till Haninge i söder.

 

”Mitt i är ett lönsamt företag med en stor potential,” säger Marcus Jansson, partner på Segulah. Han fortsätter:

Mitt i är ett väletablerat varumärke. Vi ser flera olika möjligheter för verksamheten att växa under de kommande åren.”

 

Mitt i når varje vecka cirka 900 000 läsare och hade 2013 en omsättning på 300 miljoner kronor och ett rörelseresultat (EBITA) på cirka 70 miljoner kronor. I överenskommelsen ingår att köpeskillingen är konfidentiell.

Joachim Berner, med gedigen publicistisk erfarenhet och styrelseuppdrag i både börsnoterade och onoterade bolag, kommer att utses till styrelseordförande. Dan Lannerö, tidigare vd i Eskilstuna-Kuriren och Upsala Nya Tidning, kommer också att ingå i styrelsen.

Mitt i är ett välskött företag med en god publicistisk idé. Jag ser fram emot att få stötta ledning och medarbetare i att utveckla verksamheten vidare,” säger Joachim Berner.

Mitt i:s vd Thomas Nyhlén kommenterar affären:

”Jag och ledningsgruppen ser positivt på att fortsätta göra riktigt bra lokaltidningar tillsammans med Segulah och en ny styrelse.”

Stampen Media Groups t.f koncernchef Martin Alsander kommenterar affären:

”Vi är nöjda med affären och tror att Mitt i med Segulah IV som ägare får goda möjligheter att utvecklas vidare.”

För ytterligare information, var vänlig besök www.segulah.se eller kontakta:

Joachim Berner, telefon 0706-201150

Marcus Jansson, telefon 0709-68 82 84

Martin Alsander, telefon: 0709-24 20 34


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare