Segulah IV förvärvar DOCU Nordic

5 augusti, 2014

Segulah IV L.P. har tecknat avtal om att förvärva DOCU Group Sweden AB (“DOCU Nordic”).

DOCU Nordic är den ledande databas- och tjänsteleverantören till den nordiska bygg-branschen och förser kunder med affärskritisk projekt- och produktinformation.

Därtill driver DOCU Nordic Citymark som hjälper kommersiella fastighetsägare att hitta hyresgäster och SSIL, en marknadsplats för vårdgivare av behandlingshem och kom-muner.

DOCU Nordic har kontor i Ljusdal, Hudiksvall, Sveg och Täby i Sverige, Moss och Sandvika i Norge, Espoo i Finland och Rødovre i Danmark. Bolaget har ca.320 an-ställda och 2013 hade bolaget en omsättning på 315 miljoner kronor.

DOCU Nordic ingår i DOCU Group som ägs av fonder förvaltade av GMT Communicat-ions Partners.

DOCU Nordics vd Stefan Lindqvist kommenterar affären: “Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Segulah i att vidareutveckla och ytterligare stärka verksamheten.”

Segulah kommer utse Lennart Kalén till styrelseordförande. Lennart är också ordförande för de Segulahägda bolagen S:t Eriks och Balco. Lars Save grundare och f.d. vd för
Bisnode kommer även att utses till styrelseledamot.

“DOCU Nordic är marknadsledande i Norden inom sin nisch att leverera projekt- och pro-duktinformation till byggindustrin med en solid grund för tillväxt och jag ser fram emot att få stötta ledningsgruppen i att utveckla verksamheten vidare”, säger Lennart Kalén.

“Vi är mycket nöjda med den här affären. DOCU Nordic är ett stabilt och lönsamt företag med attraktiva tillväxtutsikter framöver”, säger Henrik Lif och Percy Calissendorff från Segulah Advisor AB.

Förvärvet kommer att vara Segulah IV L.P:s elfte investering.

För ytterligare information, var vänlig besök www.segulah.sewww.docu.se eller kontakta:

Lennart Kalén, ny styrelseordförande, Mob: 070 536 26 00

Henrik Lif, Partner Segulah Advisor AB, Mob: 0708 40 39 09

Percy Calissendorff, Partner Segulah Advisor AB, Mob: 073 347 62 81


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare