Segulah III:s portföljbolag S:t Eriks förvärvar Stenteknik i Karlstad AB

11 juli, 2014

S:t Eriks AB, det ledande företaget inom mark- och VA-system har den 10/7 förvärvat Stenteknik i Karlstad AB.

Stenteknik i Karlstad AB är Sveriges största företag vad gäller maskinell läggning av marksten. Bolaget belägger allt från torgytor till logistikterminaler, hamnar, åkerier, parkeringsplatser etc. Bolaget har under flera år haft stadig tillväxt och är idag landets ledande aktör.

Stenteknik i Karlstad omsätter ca 30Mkr med god lönsamhet och kommer drivas som separat dotterbolag. De tidigare ägarna är kvar inom bolaget både operativt och som delägare vilket bibehåller framtida kontinuitet.

”Det känns mycket bra att vi lyckats förvärva Stenteknik. Det är ett väl fungerande företag med mycket kompetens inom ett område med stor tillväxtpotential i Sverige. S:t Eriks kommer vara stöttande i bolagets fortsatta tillväxt och det kommer ge S:t Eriks tillverkning av marksten ytterligare möjligheter till framtida ökad försäljning”, säger Per-Johan Dahlgren VD för S:t Eriks AB.

”Det är glädjande att S:t Eriks kommer in som huvudägare. S:t Eriks är en stark industriell aktör inom betongprodukter och har ett gediget kunnande på marknaden. Vi kommer nu i ännu högre takt fortsätta att utveckla bolagets verksamhet och tillväxt och fortsatt fokusera på hög kvalitet och leveranssäkerhet i kombination med kundservice. ”, säger Anders Junghage VD för Stenteknik i Karlstad AB.

S:t Eriks är Sveriges ledande leverantör av Mark-, Tak- och VA-system till proffskunder och återförsäljare. Bolaget omsätter efter förvärvet ca 1000 Mkr per år och sysselsätter ca 400 medarbetare.


För ytterligare information, var vänlig besök www.steriks.se www.segulah.se
eller kontakta:

Per-Johan Dahlgren, VD S:t Eriks AB, 070 5970 644,
per-johan.dahlgren@steriks.se

Anders Junghage, VD Stenteknik i Karlstad AB, 070 8866 418,
anders@sten-teknik.se


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare