Segulah III, L.P. säljer NEA till Imtech

24 juni, 2010

Segulah III, L.P. har i dag ingått ett avtal att sälja NEA till den Europaledande tekniska installationskoncernen Imtech N.V. Affären som väntas fullföljas under tredje kvartalet 2010 är villkorad av godkännande från Konkurrensverket.

NEA omsätter ca 2,5 mdr kr och har ca 2 200 anställda. Bolaget förvärvades 2006 av Segulah III L.P. genom ett offentlig erbjudande till aktieägarna i det dåvarande börsnoterade Närkes Elektriska AB (publ).
Imtech är ett av Europas ledande företag inom tekniska installationer med säte i Gouda i Nederländerna. Företaget har ca 23 000 anställda och en årlig omsättning om Euro 4,3 miljarder med verksamhet i Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Tyskland, Norden, Storbritannien, Spanien och i Östeuropa. Imtech är noterat på Eurnextbörsen i Amsterdam. Bola¬get förvärvade 2008 NVS Installation, som tidigare ägts av Segulah II L.P.

”Förvärvet av NEA är ett verkligt genombrott för vårt bolag. Genom att 2008 förvärva NVS Installation lade vi en första grund för satsning i Norden. NVS har en unik bredd inom värme och sanitet, sprinkler, industri, kyla och ventilation. Förvärvet av NEA-gruppen innebär att vi kan lägga till en motsvarande bred verksamhet inom elinstallationer, fastighetsautomation, telecom och säkerhet. Förvärvet av NEA gör det strategiskt möjligt att erbjuda marknaden ett totalerbjudande som vi kallar multidisciplinlösningar. Jag är övertygad om att marknaden kommer att motta de gemensamma lösningar som NVS och NEA arbetar fram tillsamman mycket positivt”, säger Imtechs styrelseordförande René van der Bruggen.

Nea-gruppens VD Per Sjöstrand ser också positivt på Imtechs förvärv.

”Vi har under Segulahs ägarskap genomfört betydande strukturförändringar och effektiviseringar inom NEA för att både bli tydligare i vårt erbjudande till marknaden och effektivare som organisation, och nu läggs ytterligare en dimension till detta genom att vi blir en del av Imtechs nordiska organisation. Det finns stora synergier mellan oss och NVS som vi ska utnyttja för att flytta fram marknads-positionen ytterligare, och det är också värdefullt för oss att Imtech som koncern har starkt fokus på totala teknisk installationslösningar. Jag ser ett stort värde i att NEA får en ny stark ägare som kan tillföra både installations-kompetens och erfarenhet från mycket krävande projekt”, avslutar Per Sjöstrand.

NEA är fonden Segulah III L.P.:s tredje avyttring av sin portfölj på ursprungligen tio portföljbolag.

”Segulah har på ett kraftfullt sätt som huvudägare kunnat medverka i att se till att NEA har blivit ett ännu bättre bolag. Vi är glada över att NEA nu finner en hemvist inom en av Europas ledande installationskoncerner, eftersom detta borde borga för en fortsatt kraftfull utveckling av NEA”, säger Sebastian Ehrnrooth, partner hos Segulah III L.P.:s investeringsrådgivare Segulah Advisor AB.

För ytterligare information v.v. besök www.segulah.se eller kontakta:
Sebastian Ehrnrooth Partner, Segulah Advisor AB
Tel: 08-402 87 02, Mobil: 0733-604 205
E-mail: ehrnrooth@segulah.se


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare