Segulah III, L.P. förvärvar Joy Shop

30 juni, 2006

Joy Shop AB är en ledande modekedja inom sitt segment på den svenska marknaden. Affärskedjan består av 55 helägda butiker i Sverige. Bolaget grundades 1971 av Susanne och Bengt Hagnö.

Joys målgrupp är kvinnor och män i åldrarna 30-50 år. Huvudkontoret är beläget i Göteborg. Verksamheten omsatte 2005/06 250 mkr och visade ett resultat på 29 mkr.

Säljarna är familjen Hagnö som kommer att behålla 8 % ägarandel i bolaget.

Till ny VD för Joy har Susanne Rosberg utsetts. Susanne Rosberg har en genuin bakgrund från modehandeln. Hon var tidigare Director Business Strategies & Brands inom varuhuskedjan Åhléns, där hon i högsta grad har varit bidragande till den framgångsrika utvecklingen av hela modedivisionen.

Till ny styrelseordförande i Joy kommer Hans Johansson att utses. Han var tidigare VD för den börsnoterade klädkedjan Lindex samt postorderverksamheten Ellos. F.n. är Hans Johansson t.f. VD för den börsnoterade skohandelskedjan Wedins.

”Vi är glada över att få Segulah som ny ägare till Joy. Segulah bidrar med ett mycket erfaret och kompetent management. Vi är övertygade om att denna förändring får en ytterligare god effekt för företagets utveckling och för alla våra medarbetare. Med en fortsatt stark tro på Joy, har vi valt att bli kvar som minoritetsägare.”, kommenterar Bengt Hagnö, VD, Joy Shop.

”Familjen Hagnö har byggt upp en framgångsrik detaljhandelskedja. Segulah ser ytterligare potential för expansion i Sverige och möjligen i några av de övriga nordiska länderna. Vi är också mycket glada över att Susanne Rosberg och Hans Johansson har accepterat att bli VD respektive ordförande och att bli delägare”, kommenterar Gabriel Urwitz, ordförande i Segulah.

Förvärvet av Joy blir fonden Segulah III, L.P.’s tredje investering.

Catella Retail har agerat rådgivare till säljarna.

För ytterligare information v.v. kontakta:

Gabriel Urwitz, Ordförande i Segulah
Tel: 08-442 89 50, mob. 0705-90 89 00,
e-mail: urwitz@segulah.se

Bengt Hagnö, VD Joy Shop
Tel: 031-27 00 90, mob. 0705-40 80 75


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  Tidigare