Segulah III förvärvar Nilssons Gott

12 december, 2007

Nilssons Gott AB med varumärket Exotic Snacks är den ledande leverantören av naturgodis och natursnacks på den svenska marknaden. Verksamheten startades av Rolf E Nilsson i mitten av åttiotalet. I dag är Nilssons en rikstäckande leverantör som arbetar med de flesta stora livsmedelskedjorna. I sortimentet ingår nötter samt en mängd andra ris- frukt- och chokladbaserade snacksprodukter som säljs färdigpaketerade och i lösvikt. Nilssons har haft stark tillväxt de senaste åren och för innevarande räkenskapsår räknar bolaget med en omsättning på 400 miljoner kronor.

Säljaren Rolf E Nilsson kommer att fortsätta arbeta i verksamheten och behåller en ägarandel på 20% i bolaget.

Till ny styrelseordförande kommer Segulahs rådgivare Peter Elving (f.d. VD i Kraft Nordic) att utses. Segulahs rådgivare Svante Nilsson (f.d. VD i ICA och COOP) och Björn Krasse (f.d. VD Pressbyrån, ICA Menyföretagen och 7 Eleven) kommer också att ingå i styrelsen.

”Jag är glad över att få Segulah som ny huvudägare till Nilssons Gott. Jag är övertygad om att denna förändring får en positiv effekt på företagets utveckling och för alla våra medarbetare. Segulah tillför genom de personer som nu går in i styrelsen mycket kunnande om den nordiska detaljhandelsmarkanden”, säger Rolf E Nilsson, VD och grundare.

”Rolf E Nilsson har byggt upp en framgångsrik affärsmodell i konceptet Exotic Snacks. Jag ser mycket fram emot att få arbeta med bolaget utifrån min nya roll som ordförande”, säger Peter Elving, tillträdande ordförande.

Segulah ser ytterligare potential för expansion av Nilssons Gotts verksamhet. Vi ser fram emot att vara med och utveckla bolaget tillsammans med Rolf E Nilsson och våra industriella rådgivare”, säger Percy Calissendorff, partner på Segulah.

Förvärvet av Nilssons Gott blir Segulah III, L.P.’s sjunde investering. Genomförande av affären är villkorat av godkännande från Konkurrensverket.

För ytterligare information v.v. besök www.segulah.se www.nilssonsgott.se eller kontakta:

Percy Calissendorff, Partner
Segulah Advisor AB
08-442 89 50
calissendorff@segulah.se

Marcus Jansson, Junior Partner
Segulah Advisor AB
08-442 89 50
jansson@segulah.se

Peter Elving
070-520 09 27

Rolf E Nilsson, VD
Nilssons Gott AB
08-555 411 00
rolf@nilssonsgott.se


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare