Segulah förvärvar Kosan Crisplant A/S

4 november, 2004

Segulah II, L.P. meddelade idag att man har förvärvat Kosan Crisplant A/S. Den danska teknikkoncernen med huvudkontor i Århus är världsledande inom omridet påfyllningsutrustning för LPG-flaskor (Gasol). Kosan Crisplants omsättning för verksamhetsåret som slutade 2004-03-31 uppgick till DKK 195 miljoner och vinsten före skatt till DKK 25,4 miljoner. Tidigare ägare till Kosan Crisplant är den börsnoterade brittiska koncernen FKI Plc.

Kosan Crisplant grundades 1951 och har idag en global affärsverksamhet med ca. 1 500 installerade påfyllningsanläggningar i 110 länder runt om i världen. Bolaget har betydande marknadsandelar i Europa, Mellanöstern, Afrika och Sydamerika. Koncernchef är Anders C. Anderson som arbetat i företaget i 14 år. Antalet anställda uppgår till 120, varav 90 är verksamma på huvudkontoret i Århus och resterande 30 finns fördelade på försäljnings- och servicekontor i Mexiko, Brasilien, Kamerun och Indien.

Segulah ser Kosan Crisplant med sin världsledande ställning på en nischmarknad som en intressant investeringsmöjlighet med potential för fortsatt utveckling och expansion. Den underliggande tillväxttakten på den globala LPG-marknaden i kombination med växande krav på automatisering och produktivitetsförbättringar på påfyllningssidan är faktorer som bidrar till Kosan Crisplants framtida tillväxt.

Segulah kommer att utse Anders Rungård till ny styrelseordförande för Kosan Crisplant. Anders Rungård har omfattande erfarenhet från gasbranschen och har varit vice Vd på den internationella gasjätten AGA. Under sin karriär på AGA har han även haft ansvar för verksamheten i Brasilien, Nordamerika och Europa. Anders Rungård har även varit ordförande för branschorganisationen EIGA (European Industrial Gases Association).

– Vi ser fram emot att stödja Kosan Crisplant och dess bolagsledning i implementeringen av en ambitiös affärsplan där ökad geografisk närvaro och större marknadspenetration tillsammans med produktutveckling utgör viktiga beståndsdelar, säger nye styrelseordföranden Anders Rungård.

– Det är med stor tillfredsställelse jag välkomnar Segulah som ny ägare och som ett viktigt stöd i den nya och spännande utvecklingsfas som vårt företag står inför, säger Anders C. Anderson, Kosan Crisplants koncernchef.

Segulah är ett Stockholmsbaserat private equity-bolag vars affärsidé är att skapa värdetillväxt genom att äga och utveckla medelstora bolag i de nordiska länderna. Segulah fokuserar på management buy-outs där bolag förvärvas, kontrolleras och utvecklas gemensamt av den lokala ledningen och Segulah. Genom sitt nätverk av kvalificerade industriella rådgivare kan Segulah erbjuda den erforderliga erfarenheten för att utveckla och förbättra ett företags tillväxt och lönsamhet. I förra veckan meddelade Segulah att man startar sin tredje fond, Segulah III, L.P. på 250 miljoner euro.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Anders Claesson, Partner
AB Segulah
tel: +46 705 75 14 55
e-mail: claesson@segulah.se

Anders C. Anderson, koncernchef
Kosan Crisplant A/S
tel: +45 87403000
e-mail: aca@kosancrisplant.com


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare