Segulah förvärvar Håells modul-system

9 mars, 1999

Riskkapitalbolaget SEGULAH har förvärvat 91 % av HÅELLS-koncernen som är en av Europas ledande producenter av systeminredningar till servicefordon.

Säljare är bolagets grundare och huvudägare Harry Andersson samt Företagskapital AB som varit minoritetsägare sedan början av 1990-talet. Harry Andersson kommer att kvarstå med ett
9 % -igt ägande i bolaget.

HÅELLS-koncernen har sin bas i Västsverige med huvudkontor i Mölndal och produktionsanläggning i Mullsjö. Företagets produkter marknadsförs under varunamnet ”Modul-System” och säljes förutom genom den svenska försäljnings-organisationen i Mölndal och Stockholm, även genom de egna dotterbolagen i Tyskland, Frankrike och Belgien samt i övriga Europa genom distributörer. Under 1998 omsatte koncernen SEK 154 miljoner med en exportandel om 75 %. Antalet anställda var cirka 150 personer.

”Även om jag efter snart 30 år som entreprenör och ledare av Håells känner ett visst vemod när jag överlåter mitt livsverk, så känner jag samtidigt en mycket stor tillfredsställelse med att kunna lämna över en verksamhet i så god kondition och som har så stora framtidsmöjligheter som jag anser att Håells-koncernen har. Då jag dessutom även i fortsättningen kommer att deltaga i styrelsearbetet så har jag ju goda möjligheter att med min mångåriga erfarenhet förhoppningsvis vara med och bidraga till fortsatta framgångar för koncernen.”
Harry Andersson

”Harry Andersson har i Håells metodiskt byggt upp ett mycket fint företag. Vi ser stora möjligheter i att fortsätta expansionen i Europa och uppskattar att Harry Andersson kvarstår i bolaget även som delägare”.
Gabriel Urwitz
VD AB Segulah

 

För ytterligare information, kontakta:
Harry Andersson, Håells
tfn 031-746 87 05

Christian Sievert, Segulah
tfn 08-442 89 53

Nyhetsarkiv

2023

2022

2021

2020

2019

2018

Tidigare