Segulah förvärvar egenvårdsföretagen CCS och Opus Health Care

11 maj, 2011

Segulah IV L.P. har förvärvat två ledande företag inom hudvård, tandvård och des­infek­tion – CCS, som tidigare ägts av Segulah II, L.P., och Opus Health Care.

”CCS återvänder till Segulah-sfären och genom kombinationen med Opus Health Care bildas en ny aktör med starkare produktsortiment och bredare kundbas. Detta skapar utmärkta förut­sätt­ningar för oss att vidareutvecklas som en stark leverantör och värde­skapande part­ner till våra kunder, både genom fortsatt produktutveckling och genom geografisk expansion” säger Jonas Nilsson, VD för CCS.

”Både vi och CCS har varit ägda av koncerner där vi inte varit en del av kärnverksam­heten. Nu blir vi en fristående och fokuserad koncern med en invester­ingsvillig ägare som söker expan­sion, vilket känns mycket bra” säger Thomas Rappe, Commercial Director, Opus Health Care.

CCS är en av Sveriges ledande tillverkare och distributörer av egenvårdsprodukter inom hud- och tandvård, läkemedel inom främst hud- och ögonvård samt mage/tarm och är leverantör och samarbetspartner främst till apotek i Sverige, övriga Norden och Storbri­tannien. CCS arbetar löpande med produktutveckling och har en stark produktportfölj med varumärken som CCS, Oliva by CCS och Vera by CCS och har även utvecklat pro­dukter i samarbete med andra varu­märkesinnehavare, till exempel Bamse och Odd Molly. Produktionen, som även omfattar kon­traktstillverkning, sker i Borlänge.

Läs mer om CCS på www.byccs.com. Säljare är det onoterade amerikanska konsumentprodukt­bolag som 2005 förvärvade CCS av Segulah II, L.P.

Opus Health Care är marknadsledande inom svensk sjukvård för en mängd olika des­infek­tions- och hudvårdsprodukter till sjukhus och landsting, kontorsmaterielgrossister med flera i Norden. Viktigast är varumärket DAX med en serie produkter för desinfektion, hudvård och hudtvätt. I samarbete med Unilever marknadsförs även Zendium mun­vårdsprodukter samt Neutral, en miljömärkt serie tvätt-, disk- och rengöringsprodukter utan parfym och onödiga kemiska tillsat­ser.

Läs mer om Opus Health Care på www.opushc.se. Säljare är Unilever.  

För ytterligare information, var vänlig besök www.segulah.se
eller kontakta:

Christian Sievert, Managing Partner, Segulah Advisor
Mob: 0708-66 96 94, sievert@segulah.se

Christian Tegenmark, Investment Manager, Segulah Advisor
Mob: 0707-67 12 92, tegenmark@segulah.se

Jonas Nilsson, VD, CCS, Mob: 0705-54 16 80
jonas.nilsson@ccs-se.com

Thomas Rappe, Commercial Director, Opus Health Care
Mob: 0705-87 30 59, thomas.rappe@saralee.com


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare