Segulah blir partner till Multisoft

16 november, 2020

Segulah Fond V har ingått avtal om ett partnerskap med grundarna av Multisoft AB, Emil Gyllenring och Ivar Algvere, för att utveckla och stötta företaget i sin kommande tillväxtfas. Segulah kommer förvärva en majoritet av aktierna, samtidigt som grundarna behåller en betydande minoritetsandel och fortsätter i sina operativa roller på företaget. Seniora medarbetare kommer att bli inbjudna till partnerskapet som delägare.

Multisoft, med kontor i Stockholm och ca 80 anställda, är en leverantör av system för affärsprocesser utvecklade genom Softadmin®, en proprietär Low Code-plattform. Företaget utvecklar skräddarsydda lösningar som kan integreras med andra affärssystem vid behov. Sedan Multisoft grundades har företaget levererat över 400 projekt till en bred kundbas bestående av exempelvis Volvo, Länsförsäkringar och Vattenfall. Företaget har haft en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 15% de senaste fyra åren som ett resultat av stark efterfrågan på deras tjänster.

Low Code-plattformar använder sig av modulbaserad logik och drag-and-drop för att möjliggöra snabbare utveckling av processlösningar jämfört med traditionell kod. Segmentet för Low Code växer snabbare än den bredare marknaden då ökande affärskomplexitet skapar efterfrågan på skräddarsydda system som kan vidareutvecklas över tid.

 ”Vi ser fram emot partnerskapet med Segulah och att ta del av deras erfarenhet för att nå vår vision om att bli en ledande leverantör av skräddarsydda och förkonfigurerade processautomationslösningar för komplexa affärsproblem, med marknadens mest nöjda kunder och anställda”, säger Emil Gyllenring, VD och medgrundare av Multisoft.

”Multisoft har en stark position i en attraktiv marknad med strukturell tillväxt driven av digitalisering och automation. Investeringen passar Segulahs strategi väl och vi ser fram emot att tillsammans med grundarna realisera Multisofts fulla potential”, säger Percy Calissendorff och Johan Möllerström, Partner respektive Director på Segulah Advisor AB.

 Transaktionen planeras stängas i januari 2021 förutsatt att villkoren för affären uppfylls. Förvärvet blir den elfte investeringen för Segulah Fond V.

För ytterligare information, vänligen besök www.multisoft.se, www.segulah.se eller kontakta:

Emil Gyllenring, CEO, Multisoft AB, +46 70 775 08 14, emil.gyllenring@multisoft.se

Percy Calissendorff, Partner, Segulah Advisor AB, +46 73 347 62 81, calissendorff@segulah.se

Johan Möllerström, Director, Segulah Advisor AB, +46 72 543 79 11, mollerstrom@segulah.se

 

Fotnot: Emil Gyllenring och Ivar Algvere kommer att ha sitt ägande genom sina respektive helägda bolag


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  Tidigare