Segulah blir partner till Levinsgruppen

14 september, 2021

Segulah Fond VI har ingått avtal om att förvärva en majoritetsandel i Levinsgruppen i Hässleholm AB för att stötta företaget i dess nästa tillväxtfas. Nuvarande ägare Fredrik Björck och Jonas Fischer kommer att kvarstå i sina respektive operativa roller och behålla en betydande ägarandel i företaget.

Levinsgruppen, med säte i Hässleholm, består av Levins Elektriska AB, Automationsteknik AB och El & Styrteknik AB. Gruppen är en ledande regional leverantör av elinstallationstjänster med fokus på kommersiella fastigheter, samt en ledande nationell leverantör av klimatkontrollsystem och nyckelfärdiga industriella automationstjänster, den sistnämnda verksamheten också med internationell räckvidd. Gruppen har ca. 140 anställda och hade 2020 en omsättning på ca. 240 mkr.

Vi ser fram emot att samarbeta med Segulah och med hjälp av deras omfattande erfarenhet accelerera vår tillväxt samtidigt som vi fortsätter att leverera tjänster av högsta kvalitet till våra kunder. Vi har samsyn i att våra anställda och vår lokala närvaro är vår viktigaste tillgång.” säger Fredrik Björck, VD för Levinsgruppen.

”Vi är glada över att Levinsgruppen har valt Segulah som partner, investeringen passar mycket väl in i vår strategi och vi ser fram emot att tillsammans med ledning och anställda stötta den fortsatta utvecklingen av verksamheten, både genom organisk och förvärvsledd tillväxt” säger Marcus Planting-Bergloo, VD på Segulah VI Advisor AB.

Förvärvet blir den första investeringen i Segulah Fond VI.

För ytterligare information, vänligen besök www.levinsgruppen.se, www.segulah.se eller kontakta:

Fredrik Björck, VD, Levinsgruppen, +46 76 138 00 05, fredrik.bjorck@levinsgruppen.se

Marcus Planting-Bergloo, VD, Segulah VI Advisor AB, +46 702 29 11 85,
planting@segulah.se

Johan Möllerström, Director, Segulah VI Advisor AB, +46 72 543 79 11,
mollerstrom@segulah.se


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare