Segulah blir partner till Co-native för att bygga en ledande grupp av molnspecialister i Norden

17 juni, 2022

Segulah blir partner till Co-native, en nyetablerad grupp inom molntjänster baserad i Sverige, för att stötta i dess ambition att bygga en ledande nordisk plattform av självständiga molnspecialister med hög tillväxtpotential. Co-native består idag av Xenit AB (”Xenit”), en ledande molnspecialist inom Microsoft Azure som tillhandahåller digitala transformationstjänster. Xenit grundades i Göteborg 2009 och har idag cirka 80 anställda, hade intäkter om cirka 106 mkr i 2021 och är helägt av Co-native. Segulah blir en signifikant ägare i Co-native i partnerskap med Co-natives grundare Linus Lindström, Robin Kindberg och styrelseordförande Fredrik Arnander samt medarbetare i Xenit.

Co-native etablerades i 2022 med strategin att skapa en diversifierad grupp av självständiga molnspecialistbolag med kompletterande erbjudanden, kundbas samt geografisk närvaro och som delar gemensamma värden. Den nordiska marknaden för molntjänster är stor, snabbväxande och fragmenterad, beståendes av ett antal självständiga molnspecialister inom olika molnplattformar och marknadssegment. Co-natives ambition är att skapa den ledande gruppen inom molnbaserade tjänster i Norden, genom att vara det mest attraktiva alternativet för såväl molnspecialistbolag som talanger och samtidigt erbjuda dess kunder de bästa lösningarna inom moln och digital transformation.

“Vi är mycket glada att välkomna Segulah och teamet ombord. Vi är övertygade om att Segulah kommer stärka Co-native med deras breda erfarenhet inom IT & teknologitjänster såväl som att bygga framgångsrika bolag för att nå vår vision att bli den ledande gruppen i Norden inom molntjänster”, säger Fredrik Arnander, Linus Lindström och Robin Kindberg, medgrundare av Co-native.

“Co-native har tagit en stark position inom en attraktiv och snabbväxande marknad driven av digitalisering. Investeringen passar väl in i Segulahs strategi att investera i bolag med långsiktig strukturell tillväxt och vi ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med grundarna för att uppnå Co-natives fulla potential”, säger Percy Calissendorff och Johan Möllerström, Partner och Director, på Segulah VI Advisor AB.

Förvärvet blir den andra investeringen i Segulah Fond VI.

För ytterligare information, vänligen besök co-native.com, www.segulah.com eller kontakta:

Fredrik Arnander, Styrelseordförande, Co-native, +46 70 568 24 10,
fredrik@co-native.com

Linus Lindström, VD, Co-native, +46 76-622 68 02,
linus@co-native.com

Percy Calissendorff, Partner, Segulah VI Advisor AB, +46 73 347 62 81,
calissendorff@segulah.se

Johan Möllerström, Director, Segulah VI Advisor AB, +46 72 543 79 11,
mollerstrom@segulah.se

 

 

 

 

 

 

 

 


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare