Segulah blir delägare i HMS Industrial Networks AB

16 augusti, 2004

Segulah II, L.P. förvärvar 60% av HMS Industrial Networks AB. Säljare är IDI och SEB Företagsinvest, medan grundarna, Nicolas Hassbjer och Staffan Dahlström förblir stora ägare i bolaget. HMS är ett lönsamt snabbväxande elektronikföretag inom industriell nätverksteknologi med en årsomsättning på 150 Mkr innevarande år.

HMS är ett Halmstadsföretag som startades av Nicolas Hassbjer och Staffan Dahlström 1989. Verksamheten är inriktad på kommunikationslösningar för industriell automation. HMS utvecklar och tillverkar innovativa lösningar för att ansluta automationsutrustning till nätverk. Under varumärket AnyBus® marknadsför HMS industriella nätverkslösningar till de ledande tillverkarna av automationsutrustning runt om i världen. 250 000 AnyBus nätverkskort har sålts till 450 kunder i 46 länder.

HMS huvudkontor och tillverkning finns i Halmstad och bolaget har egna säljkontor i Japan, USA, Tyskland och Storbritannien. HMS har 90 anställda.

IDI och SEB Företagsinvest har varit delägare i HMS sedan slutet av 90-talet då de bjöds in av grundarna för att finansiera den expansionsfas som bolaget då inledde. Då HMS nu framgångsrikt utvecklat nya produkter, etablerat dotterbolag utomlands och byggt upp en internationell säljorganisation är det första steget i bolagets expansion slutfört.

Segulah, som investerar i relativt mogna företag med god utvecklingspotential kommer in i ett skede, då HMS står inför nästa steg i sin utveckling.
-Vi är imponerade av det företag som HMS vuxit till att bli och tror mycket på bolagets möjlighet till fortsatt lönsam tillväxt. Vi ser fram emot att få utveckla detta spännande bolag tillsammans med två mycket duktiga entreprenörer, säger Sebastian Ehrnrooth, Partner på Segulah.

Segulah har, tillsammans med Nicolas Hassbjer och Staffan Dahlström, bildat ett holdingbolag som förvärvar samtliga aktier i HMS Networks AB, moderbolag i HMS koncernen. HMS verksamhet kommer inte att påverkas av ägarförändringen och avsikten att om ett par år notera bolaget på Stockholmsbörsen kvarstår.

I samband med ägarskiftet avgår Berthold Lindqvist från posten som styrelseordförande i HMS. Han efterträds av Jörgen Centerman, tidigare koncernchef i ABB, med lång och bred erfarenhet av industriautomation.

Efter ägarförändringen kvarstår grundarna Nicolas Hassbjer och Staffan Dahlström som stora ägare med 40% av HMS. Deras målsättning är att förbli stora ägare i bolaget, även efter en börsnotering.
-För oss är detta en idealisk lösning. Vi får en stark finansiell partner med industriellt synsätt, samtidigt som vi behåller ett väsentligt ägande och har siktet inställt på börsen. Det känns oerhört stimulerande, avslutar Nicolas Hassbjer, VD och en av grundarna till HMS.

För ytterligare information kontakta:

Sebastian Ehrnrooth, Partner AB Segulah,
telefon 08-442 89 50
mob. 0733-60 42 05

Nicolas Hassbjer, VD HMS Industrial Networks,
telefon 035-17 29 00
mob. 0709-17 29 02

För ytterligare information, vänligen se www.hms.se.


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  Tidigare