Segulah avyttrar Sandbäckens i ytterligare en lyckad försäljning för Fond V

8 februari, 2021

Segulah avyttrar Sandbäckens i ytterligare en lyckad försäljning för Fond V

Segulah Fond V har tillsammans med minoritetsägarna ingått avtal om att till fullo avyttra Sandbäckens Invest Group Holding AB till KLAR Partners.

Sandbäckens är en av Sveriges ledande leverantörer av VVS-installationer, sprinkler-installationer och brandskyddsanläggningar. Bolaget grundades i Linköping 1993, och har idag ca 800 anställda i över 30 affärsdrivande bolag runt om i landet.

Segulah förvärvade en majoritet i Sandbäckens i maj 2016 och har sedan dess tillsammans med grundare och anställda utvecklat bolaget. Under Segulahs ägande har Sandbäckens omsättning mer än fördubblats, samtidigt som EBITDA har ökat trefaldigt. Tillväxten har varit driven av nyetableringar och stark organisk tillväxt i existerande enheter, i kombination med framgångsrikt genomförande av åtta tilläggsförvärv – vilket har expanderat geografisk räckvidd och etablerat Sandbäckens som marknadsledare inom sprinklerinstallationer i Sverige.

Transaktionen förväntas genomföras under Q1 2021.

”Sandbäckens har haft en stark tillväxt de senaste åren, både utifrån omsättning och lönsamhet. Vi är mycket tacksamma för det stöd vi har erhållit från Segulah och vi ser nu fram emot att fortsätta resan tillsammans med våra nya ägare”, säger Mats Åström, VD, Sandbäckens.

Sandbäckens har varit en mycket lyckad investering för Segulah Fond V. Vi har, tillsammans med ledning och styrelse, överträffat våra ambitiösa mål för bolaget. Segulah har genom åren genomfört ett flertal framgångsrika investeringar inom teknisk installation, och segmentet är en central del av vår strategi att investera i det moderna samhällets infrastruktur”, säger Marcus Planting-Bergloo, Managing Partner, Segulah Advisor AB.

 

För ytterligare information, vänligen besök www.segulah.se eller kontakta:

Marcus Planting-Bergloo, Managing Partner, Segulah Advisor AB
+46 70 229 11 85, planting@segulah.se

Filip de la Rose Nilsson, Associate, Segulah Advisor AB
+46 76 881 68 60, nilsson@segulah.se

Mats Åström, CEO, Sandbäckens
+46 72 050 22 40, mats.astrom@sandbackens.se


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare