Segulah avyttrar framgångsrikt Semantix, ledande inom språkteknologi för flerspråkiga tjänster i Norden, i Fond V’s tredje exit under 2021

2 augusti, 2021

Segulah Fond V har avyttrat Semantix International Group AB (”Semantix”) till TransPerfect Global, Inc., världens ledande leverantör av språktjänster och tekniklösningar till globala företag.

Semantix är idag den ledande leverantören av språktjänster och lösningar i Norden. Segulah förvärvade bolaget 2015 och har under ägandeperioden stöttat och drivit förändringsresan från lokal tolkförmedlare till att nu vara marknadsledande inom flerspråkiga tjänster i Norden.

Förändringsarbetet har letts av Segulah genom en strategisk ompositionering av bolaget, kombinerat med en fokuserad M&A agenda för konsolidering av den nordiska marknaden. Genom dessa initiativ har Semantix vuxit omsättning och EBITDA inom language solutions med 3x, respektive 10x under ägandeperioden.

Semantix VD Patrik Attemark kommenterar, ”Semantix har genomgått en betydande strategisk förändring under de senaste fyra åren och att gå samman med TransPerfect är ett verkligt bevis på ett framgångsrikt genomförande av vår strategi. Semantix är redan marknadsledande i Norden, och vi känner att TransPerfects globala närvaro, utökade resurser och tekniska erbjudanden kommer att göra det möjligt för oss att bättre serva våra kunder globalt.”

”Semantix, ett B2B-tjänsteföretag verksamt på en marknad som drivs av digitalisering, har passat perfekt in i Segulah’s investeringsstrategi. Genom att bidra med kapital för att genomföra tilläggsförvärv, rekrytera ny ledning och genom aktiv förvaltning har Segulah lett den ompositionering av verksamheten som har resulterat i en framgångsrik exit för Segulah Fond V”, säger Oskar Oxenstierna, Director på Segulah Advisor AB.

För ytterligare information, vänligen besök www.segulah.se eller kontakta:

Oskar Oxenstierna, Director, Segulah Advisor AB, +46 73 909 09 47, oxenstierna@segulah.se

Patrik Attemark, VD, Semantix, +46 70 166 56 01, patrik.attemark@semantix.com


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare