SCAN COIN Förvärvar norsk konkurrent

15 april, 2011

En av de främsta leverantörerna av kontanthanteringslösningar i världen, svenska SCAN COIN AB, vars huvudägare är den engelska Private Equity-fonden Segulah IV, L.P., har förvärvat tillgångarna i norska Sophus Clausen AS.

Som i de flesta länderna ökar kontantanvändning i Norge, där den idag står för 50-60% av alla transaktioner som sker inom detaljhanden.

SCAN COIN har varit etablerad på den norska marknaden med eget försäljnings- och servicebolag sedan 1982. De viktigaste kunderna är uppräkningscentraler, detaljhandeln och banker. Sophus Clausen bildades 1952 och är återförsäljare för framstående tillverkare från Europa och Asien av specialutrustning för olika processer inom mynt- och sedelhantering, vilket därmed kompletterar SCAN COINs erbjudande.

”Sophus Clausen har en lang og god historie innenfor salg og service av kvalitetsprodukter og vi er fantastisk glade for at vi nå får muligheten til å bygge videre på deres suksess. Vi styrker vårt produktsortiment betydelig og vi overtar noen av de dyktigste menneskene innenfor vår bransj” säger Bjørn Lauksund, Daglig Leder i SCAN COIN AS.

”Förvärvet är en del i den nya strategi för tillväxt som nu påbörjats inom SCAN COIN, vilket bygger på den framgångsrika strategi företaget har haft och de möjligheter som nu skapats genom att Segulah blivit huvudägare”, säger Lars Brodd, styrelseordförande i SCAN COIN.

För ytterligare information kontakta:
Bjørn Lauksund, Daglig Leder SCAN COIN AS
+47 6681 3401, +47 9240 1005, bjorn.lauksund@scancoin.no

eller

Lars Brodd, styrelseordförande SCAN COIN AB
+46 705 854779

 

Om SCAN COIN:

SCAN COIN AB grundades 1966 och har en världsledande ställning inom tillverkning och service av tekniskt avancerad mynt- och sedelhanteringsutrustning. Verksamheten drivs genom 14 egna marknadsbolag samt ett nätverk av återförsäljare över hela världen.

 Om Segulah IV:

Segulah är ett private equitybolag inriktat på utköpsaffärer av medelstora företag i Norden. Affärsmodellen bygger på majoritetsägande och ett aktivt engagemang av branschkunniga industriella rådgivare. Segulah Advisor AB är exklusiv investeringsrådgivare till Segulah II (MSEK 850), Segulah III (MSEK 2.356) och Segulah IV (MSEK 5.200) UK Limited Partnerships.

Fondernas nuvarande portföljer av bolag inkluderar, InfoCare (installation och reparation av elektronik), PMC Group (industriell hydraulik), S:t Eriks (prefabricerade betongprodukter), Kemetyl (bilvård, hygien och industriella kemikalier), Almondy (frysta tårtor), SKT (system för tryckavlopp), Gunnebo Industrier (lyft- och

infästningsprodukter, block och slirskydd), Medstop (apotek), eTRAVELi (on-lineresebyrå), Scan Coin (mynt- och sedelhantering) och Balco (öppna och inglasade balkongsystem).


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare