Powermill Service Group förvärvar Servex

17 december, 2004

Powermill Service Group AB (”PSG”), har slutit avtal om förvärv av Servex AB. PSG är en av de ledande aktörerna i Norden inom service av hemelektronik, data- och telekomprodukter och ägs av private equity-fonden Segulah II L.P. PSG bildades under sommaren 2004 genom förvärv av SKV Service AB i Stockholm och Powermill OY i Helsingfors, två ledande aktörer i branschen i Sverige och Finland.

Servex AB som nu förvärvats är service och kompetenscentrum för Philips hemelektronikprodukter i Sverige. Säljare är Sture Bång, Servex VD.

PSG: s ordförande Per-Arne Sandström kommenterade affären: ”Servex blir vårt tredje förvärv i år och vi välkomnar bolaget till gruppen. Vi ser fortsatt stora tillväxtmöjligheter i inom reparation och service i Norden.”

PSG: s VD Kent Bladh kommenterar affären: ”Servex ligger helt i linje med vår förvärvsstrategi. Tillsammans kan vi nu erbjuda våra kunder ännu större kompetens och kapacitet inom hemelektronik, framför allt plasma och LCD TV. Det är en marknad som växer snabbt just nu. Vi planerar inga förändringar i personalen på grund av den hör affären”

Servex VD Sture Bång kommenterade affären: ”Jag har arbetat med Philipsprodukter i 36 år och ägt Servex i åtta år. Det känns bra att bolagets utveckling nu säkerställs genom att vi går in i en större konstellation. Det skall bli spännande att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med PSG.”

Powermill Service Group med verkstöder i Stockholm och Helsingfors erbjuder verkstadsreparationer av hemelektronik, data och telekomprodukter och är certifierade att utföra garantireparationer för de flesta ledande tillverkarna. I Sverige har PSG också ett rikstäckande nätverk för leverans och installation hos företag och konsument. Inklusive Servex räknar PSG med att nå en omsättning på 250 miljoner kronor 2005 med god lönsamhet.

Servex med verkstöder i Norrköping och Trelleborg är Philips auktoriserade centralverkstad i Sverige och Grundigs specialistverkstad för LCD- och plasma-TV.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Kent Bladh, VD
Powermill Service Group AB
070-536 83 50

Sture Bång, VD
Servex AB
070-561 26 27

Nyhetsarkiv

2023

2022

2021

2020

2019

2018

Tidigare