Per-Ingemar Persson ny VD för NVS

2 september, 2002

Per-Ingemar Persson blir ny verkställande direktör för NVS Installation AB (NVS). Han efterträder Gunnar Rune som går i pension.

Per-Ingemar Persson, 46, har efter civilingenjörsexamen i Lund varit verksam i olika befattningar inom Skanska-koncernen. Han kommer närmast från uppgiften som VD för Skanska Danmark och har tidigare bl.a. varit VD för Skanska Sverige AB. Persson tillträder sin befattning den 1 september i år.

NVS är en installationskoncern med VVS som största affärsområde. Omsättningen uppgår till drygt två miljarder kronor och koncernen har över 2000 anställda på ett 70-tal platser i Sverige och Norge. Koncernen har under senare år expanderat starkt.

Sedan januari 2002 är private equity-bolagen Segulah och Skandia Investment ägare till NVS.

– Per-Ingemar Persson har en bred och gedigen erfarenhet från företagsledning inom den nordiska bygg- och entreprenadsektorn vilket passar utmärkt för den utveckling som ligger framför NVS, säger styrelseordförande Per-Olof Sjöberg.

– Vår strävan är att expandera och ytterligare utveckla NVS till ett ledande nordiskt installationsföretag. Per-Ingemar Persson har rätt erfarenhet och inriktning för att leda denna utveckling, säger Sjöberg.

– Det är naturligtvis ett stort steg för mig att efter tjugo år lämna Skanska, men jag kände att jag inte kunde tacka nej till ett så spännande erbjudande. NVS är ett mycket professionellt företag med duktiga medarbetare, och att leda den fortsatta utvecklingen av bolaget känns mycket stimulerande, säger Per-Ingemar Persson.

Se även: www.nvs.se och www.skandiainvestment.se

För ytterligare information kontakta:

Per-Olof Sjöberg, styrelseordförande, NVS Installation AB, telefon 036-530 21
Per-Ingemar Persson, telefon +45 23 63 5894

Nyhetsarkiv

2023

2022

2021

2020

2019

2018

Tidigare