Ny VD leder internationell expansion

6 juni, 2001

Cecilia Tufvesson har utsetts till ny VD i detaljhandelskedjan Ordning&Reda. Hon kommer närmast från reklambyrån Publicis Welinder där hon innehaft VD-posten sedan 1997.

Som VD i Ordning&Reda tar Cecilia Tufvesson över ett företag som expanderat verksamheten snabbt de senaste åren. Sedan den första utländska Ordning&Reda-butiken öppnades i Köpenhamn 1994 har företaget etablerats i 16 länder och har totalt ett 50-tal butiker.

”Det ska bli fantastiskt roligt att få arbeta med Ordning&Reda. Företaget har ett unikt koncept och ett mycket starkt varumärke och det finns en bra grund att bygga vidare på. Som VD vill jag utveckla Ordning&Redas koncept ytterligare och samtidigt fortsätta den internationella expansionen”, säger Cecilia Tufvesson.

Ordning&Reda grundades år 1982 och är sprunget ur syskonparet Carina och Pär-Erik Åhnbergs fars bokbinderi. Affärsidén är att sälja svenskdesignade produkter inom papper och accessoarer med betoning på färg, funktion och kvalitet. Produktutbudet, som bland annat består av antecknings- och adressböcker, almanackor, fotoalbum, pärmar, brevpapper, vykort, omslagspapper, pennor och väskor, ska inspirera till ”passionerad ordning”. Bolaget är marknadsledande inom sin nisch och har butiker i Norden, England, Schweiz, Frankrike, Nederländerna, Tyskland, Tsterrike, Portugal, Spanien, Italien, USA, Singapore och Japan. Omsättningen i år beräknas uppgå till cirka 100 miljoner kronor. Företaget är sedan år 2000 ett helägt dotterbolag till riskkapitalbolaget AB Segulah.

”Cecilia Tufvesson är med sin bakgrund inom både reklambranschen och detaljhandeln samt sin erfarenhet av stora verksamhetsförändringar precis rätt person att fullfölja Ordning&Redas utveckling och tillväxt”, säger Gabriel Urwitz, VD i AB Segulah.

Cecilia Tufvesson har tidigare bland annat varit VD i NK. Hon tillträder som VD i Ordning&Reda den 1 september.

För ytterligare information, kontakta

Cecilia Tufvesson, tillträdande VD Ordning&Reda
tfn. 08-407 04 00, Mob: 0733-77 94 18

Eric Severin, styrelseordförande Ordning&Reda
tfn. +49 5222 63 85 33, Mob: +49 172 520 58 73, e-post famseverin@t-online.de

Gabriel Urwitz, VD AB Segulah
tfn. 08-442 89 50, e-post urwitz@segulah.se

Besök gärna Ordning&Reda på www.ordning-reda.com. Här finns bilder för nedladdning, pressmaterial och ytterligare information om företaget.

Fakta AB
Segulah (publ) är ett riskkapitalbolag ägt av styrelse och ledning. Segulah investerar genom MBO- och utvecklingskapitalaffärer i etablerade medelstora onoterade företag, främst inom handel, business-to-business-tjänster och lättare verkstadsindustri. Affärsidén är att tillsammans med ledningen i respektive bolag utveckla portföljbolagens verksamheter och därigenom skapa värde.

AB Segulah är svensk samarbetspartner till det europeiska riskkapitalbolaget Duke Street Capital. Segulah är förutom Ordning&Reda för närvarande hel- eller delägare av bland annat Adveta, Callenberg Group, Norfoods, Håells och Mr Music.

Nyhetsarkiv

2023

2022

2021

2020

2019

2018

Tidigare