Levinsgruppen fortsätter sin expansion i Stockholm och Mälardalen genom förvärv av AV-Line

31 augusti, 2022

Levinsgruppen stärker sin position ytterligare i Stockholm och Mälardalen genom att förvärva AV-Line. AV-Line är en väletablerad och snabbväxande aktör som erbjuder helhetslösningar för installation inom el, AV-teknik, säkerhet, laddinfrastruktur/e-mobility, samt data- och fibernät. Med AV-Lines stora teknikfokus breddas Levinsgruppens erbjudande inom flera kärnsegment och stärker gruppens position på den snabbt växande marknaden laddinfrastruktur/e-mobility och säkerhetslösningar.

AV-Line grundades 1987 och omsätter idag runt MSEK 100 samt sysselsätter 40 medarbetare. Efter förvärven av AV-Line och AF Elteknik, som annonserades i juli, har Levinsgruppen en omsättning på ca. MSEK 700. Nuvarande ägare kommer att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med Levinsgruppen och behåller ett betydande aktieinnehav i koncernen.

”Vi är mycket glada över att AV-Line har valt att ansluta sig till Levinsgruppen och därmed ytterligare stärka vår position i Stockholm och Mälardalen. AV-Lines långvariga kundrelationer, exponering mot snabbt växande teknikområden och bas av attraktiva elinstallationsprojekt passar utmärkt in i Levinsgruppens strategi.” säger Magnus Löfgren, VD för Levinsgruppen.

”Vi ser fram emot att bli en del av Levinsgruppen och bli starkare tillsammans. Genom vår gemensamma erfarenhet och expertis kommer vi att utveckla vårt kärnerbjudande inom el- och teknikinstallationer. Tillsammans kommer vi stärka vårt kundvärde och därmed fortsätta vår lönsamma tillväxtresa.” säger Thomas Svensson och Dick Terneborg, VD och vice VD för AV-Line.

Levinsgruppen är en ledande regional leverantör av elektriska installationer (inklusive infrastruktur/e-mobility och lösningar inom energieffektivitet), klimatsystem samt industriella automationslösningar. Gruppen är primärt aktiv i Stockholmsområdet samt i södra Sverige och har ca. 400 anställda.

För ytterligare information, vänligen besök www.levinsgruppen.se, www.segulah.se eller kontakta:

Magnus Löfgren, VD, Levinsgruppen, +46 702 09 66 14,
magnus.lofgren@levinsgruppen.se

Marcus Planting-Bergloo, VD, Segulah VI Advisor AB, +46 702 29 11 85,
planting@segulah.se

 


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare