Francks Kylindustri förvärvar Billinge Kyl

4 maj, 2021

Förvärvet av Billinge Kyl AB är Francks andra uppköp i Västergötland på kort tid. Tillsammans med förvärvet av MD Kylcontroll, som genomfördes i april 2021, skapar Billinge Kyl en stark plattform för vidare tillväxt i regionen. Nuvarande ägare Magnus Blennow och Sivert Andersson kommer att fortsätta utveckla bolaget i samverkan med Francks. Billinge Kyl omsätter idag runt 30 Mkr och sysselsätter 11 medarbetare.

”Vi är mycket glada att Billinge Kyl AB – med sin höga kompetens och erfarenhet – valt att ansluta sig till Francks. Vi stärker härmed vår marknadsposition och blir en nyckelspelare i Västergötland. Vi ser fram emot att vidareutveckla Francks tillsammans med Billinge Kyl i Västergötland och Småland. Billinge Kyl är ett lokalt starkt bolag med hög kompetens som delar vår vision och våra värderingar. Det är otroligt spännande att fortsätta vår resa – nu starkare tillsammans”, säger Per Hannius, VD Francks Kylindustri.

”Vi ser fram emot att bli en del av Francks och bli starkare tillsammans. Genom vår gemensamma expertis kan vi utveckla vårt kunderbjudande inom konstruktion, installation och fullservice vilket stärker vårt kundvärde. Genom att skapa dessa värden kommer vi växa lönsamt i vår region”, säger Magnus Blennow, VD Billinge Kyl.

För ytterligare information, vänligen besök www.franckskylindustri.se eller kontakta:

Marcus Planting-Bergloo, Managing Partner, Segulah Advisor AB
+46 70 229 11 85, planting@segulah.se

Per Hannius, VD, Francks Kylindustri Sweden AB
+46 73 539 92 25, per.hannius@franckskylindustri.se


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare