Francks Kylindustri förvärvar Ale Process & Energi

30 maj, 2022

Francks förstärker sin position inom industriservice i Västsverige genom förvärvet av Ale Process & Energi som är baserat i Nol utanför Göteborg. Ale erbjuder design, konstruktion och service av främst absorptionsmaskiner och skrubbers. Nuvarande ägare kommer att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med Francks.

“Vi är mycket glada över att Ale med sin specialistkompetens inom absorptionsmaskiner har valt att ansluta sig till Francks. Förvärvet av Ale är en viktig pusselbit för att etablera en stark position inom installation och service av absorptionsmaskiner i Norden. Ale har en stark lokal förankring och ägaren har en lång erfarenhet och unik kompetens inom området. Vi ser fram emot att fortsätta framåt tillsammans.” säger Mikael Syrén, Regionchef Francks Kylindustri.

Vi är mycket glada över att bli en del av Francks och är övertygade om att vi genom detta förvärv kommer att kunna erbjuda bättre kundservice och accelerera vår tillväxt på en större marknad och kundbas. Vi ser stort värdeskapande i att kunna utbyta kunskap och kompetens som hjälper gruppen utvecklas.” säger Thomas Christensson, grundare av Ale.

Francks Kylindustri är den ledande nordiska leverantören av industriella och kommersiella kyllösningar med ca. 40 kontor i både Sverige och Norge.

För ytterligare information, vänligen besök www.francksref.com eller kontakta:

Marcus Planting-Bergloo, Managing Partner, Segulah Advisor AB
+46 70 229 11 85, planting@segulah.se

Mikael Syrén, Regionschef, Francks Kylindustri Sweden AB
+46 73 543 00 25, mikael.syren@francksref.com


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare