Co-native förvärvar Buzzcloud, en molnspecialist inom AWS

24 april, 2023

Co-native, en svensk bolagsgrupp inom molntjänster etablerad i 2022, adderar djup kompetens inom Amazon Web Services (“AWS”) och stärker sin position i Stockholmregionen genom förvärvet av den snabbväxande molnspecialisten Buzzcloud AB (”Buzzcloud”). Buzzcloud, grundat i 2018, med huvudkontor i Stockholm och ett kontor i Göteborg är en certifierad AWS-partner som erbjuder molnbaserade konsulttjänster inom infrastruktur och utveckling baserat på AWS-teknologi. Buzzcloud tillhandahåller även managerade molntjänster genom dess nyligen genomförda satsning inom ”Cloudops”, som representerar ett fokusområde framöver. Under 2022 hade Buzzcloud en omsättning om 17 MSEK med en tillväxt om 44% från 2021.

Co-native, tillsammans med det befintliga gruppbolaget Xenit, en ledande molnspecialist inom Microsoft Azure, kommer för Buzzcloud möjliggöra ökad skala i rekrytering för att möta den ökande efterfrågan på marknaden samt accelerera utvecklingen av Cloudops. Samtidigt kommer förvärvet av Buzzcloud addera en stark personalkultur, kompletterande kundbas samt bredda gruppens erbjudande genom att kombinera kompetens inom Microsoft och AWS. Buzzclouds medgrundare och VD, Tony Regnhamn, kvarstår i sin operationella roll samt som ägare i den gemensamma gruppen.

”Vi har hittat den rätta platsen för Buzzcloud och det naturliga nästa steget för bolaget. Buzzcloud passar väl in i Co-native såväl affärsmässigt som kulturellt, baserat på entreprenörskap och molnkompetens. Genom att vara en del av Co-native kan vi lösa flaskhalsar i vår tillväxt, såsom rekrytering, och samtidigt kombinera styrkan av ett mindre molnspecialistbolag – expertkompetens, personliga relationer och flexibilitet – med resurserna i en större grupp”, säger Tony Regnhamn, medgrundare och VD för Buzzcloud.

 ”Vi är mycket glada att välkomna Buzzcloud till Co-native, som adderar en stark kultur och exceptionell kompetens inom AWS. Co-natives ambition är att vara det mest attraktiva alternativet för molnspecialister, och vi är glada att Buzzcloud väljer oss i deras framtida tillväxtresa”, säger Fredrik Arnander, Styrelseordförande för Co-native.

För ytterligare information, vänligen besök www.co-native.com, www.segulah.se eller kontakta:

Fredrik Arnander, Styrelseordförande, Co-native, +46 70 568 24 10, fredrik@co-native.com

Linus Lindström, VD, Co-native, +46 76-622 68 02, linus@co-native.com

Percy Calissendorff, Partner, Segulah VI Advisor AB, +46 73 347 62 81,

calissendorff@segulah.se

Johan Möllerström, Partner, Segulah VI Advisor AB, +46 72 543 79 11,
mollerstrom@segulah.se


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  Tidigare