Co-native expanderar gruppen genom förvärvet av Elastic Move, en molnspecialist inom AWS

26 maj, 2023

Co-native stärker sitt erbjudande inom Amazon Web Services (“AWS”) och expanderar gruppen till södra Sverige genom förvärvet av den ledande molnspecialisten Elastic Mobile Scandinavia AB (”Elastic Move”). Elastic Move, grundat i 2009, är en snabbväxande certifierad AWS-partner som tillhandahåller affärskritiska molnbaserade konsultlösningar och managerade tjänster baserat på AWS-teknologi. Elastic Move, som primärt är verksamt i Lund med två ytterligare kontor i Karlstad och Kalmar, hade en omsättning om 47 MSEK under helåret 21/22 med en årlig tillväxt om 36% från helåret 20/21.

Co-native, genom dess befintliga gruppbolag Xenit och Buzzcloud, kommer för Elastic Move möjliggöra ökad skala i rekrytering för att möta den ökande efterfrågan på marknaden, accelerera försäljning och vidareutveckla dess erbjudande. Samtidigt förväntas förvärvet av Elastic Move bidra med synergier i gruppen genom att addera en kompletterande geografisk position, AWS-kompetens och kundbas samt en stark personalkultur. Nuvarande ägare kvarstår i sina operationella roller samt som ägare i den gemensamma koncernen. Tillsammans med gruppbolaget Buzzcloud kan Co-native nu erbjuda uppemot 40 högt kvalificerade AWS-experter, vilket gör Co-native till ett av de ledande klusterna av AWS-experter i Sverige.

”I Co-native har vi hittat den rätta partnern för Elastic Move och vårt bolags framtida tillväxtresa. Efter att ha utvärderat flera olika alternativ är vi övertygade om att Co-native erbjuder den rätta affärsförståelsen och kulturella passformen, baserat på entreprenörskap och molnkompetens. Som bolag kommer vi att fortsätta bygga på vår starka företagskultur, samtidigt som vi kan dra nytta av resurserna och synergierna av att tillhöra en större grupp med kapacitet inom både AWS och Azure, eftersom våra kunder redan använder olika molnplattformar”, säger Per Sevrell, medgrundare och VD för Elastic Move.    

”Vi är mycket glada att välkomna Elastic Move till Co-native, som adderar en stark molnkultur, unik kompetens inom AWS, ett starkt team och en geografisk närvaro i södra Sverige. Med Elastic Move har vi tagit ett viktigt steg i att skapa ett ”multi-cloud powerhouse” och vi ser framemot att börja arbeta tillsammans”, säger Fredrik Arnander, Styrelseordförande för Co-native.

För ytterligare information, vänligen besök www.co-native.com, www.segulah.se eller kontakta:

Fredrik Arnander, Styrelseordförande, Co-native, +46 70 568 24 10, fredrik@co-native.com

Linus Lindström, VD, Co-native, +46 76-622 68 02, linus@co-native.com

Johan Möllerström, Partner, Segulah VI Advisor AB, +46 72 543 79 11,
mollerstrom@segulah.se


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare