Callenberg köper HVAC-företag från ABB

4 december, 2003

Callenberg Group AB har slutit ett avtal med ABB AS, Automation Technology Division om förvärv av ABB: s Oslobaserade HVAC Marine & Offshore verksamhet. Avtalet träder i kraft
den 4 december 2003

Callenberg Group AB är helägt av det svenska private equity-bolaget Segulah. Den svenska delen av Callenberg Group utgörs av affärsenheterna Callenberg Engineering, Andersson & Callenberg samt El-Marine. Dessutom finns dotterbolag i Danmark, Singapore och i USA.

Callenberg Group är ett av Skandinaviens ledande bolag inom el-teknik och automation för marinindustrin och kommer i och med detta förvärv att få en omsättning på ca. 550 MSEK.

Nytt dotterbolag
I samband med förvärvet har ett nytt bolag, AC Marine AS bildats som dotterbolag till Callenberg Group AB. AC Marines verksamhet kommer som i dag att drivas från Oslo med samma ledning och medarbetare.

Lars Marcusson, VD för Callenberg Group AB poängterar att ”HVAC Marine & Offshore blir en kärnverksamhet som kompletterar Callenbergs nuvarande verksamhetsområden. Redan idag finns starka kopplingar till den marina HVAC-industrin och med den viktiga kunskap och erfarenhet som på detta sätt tillförs Callenberg Group avser man att på ett aktivt sätt bidra till teknikutveckling inom området HVAC Marine & Offshore”.

”Genom att samordna säljkontor och agentnätverk i de två bolagen kan vi på ett högst väsentligt sätt förbättra vår lokala närvaro i viktiga marknader”, säger Ivar Rogneflaten, VD för AC Marine AS.

Lars Marcusson sammanfattar med att säga att ”business as usual” gäller för alla våra kunder.

För ytterligare information kontakta:

Lars Marcusson
Callenberg Group AB
P.O. Box 754
451 26 Uddevalla
Tel.: 0522 68 68 00
Fax: 0522 68 68 30

E-mail: info@callenberg.se 
www.callenberg.se

Nyhetsarkiv

2023

2022

2021

2020

2019

2018

Tidigare