Bodum köper Ordning & Reda

2 juni, 2003

Den danska företagsgruppen Bodum köper Ordning & Reda från Segulah. Ordning & Reda blir ett eget affärsområde inom Bodum-koncernen. Ordning & Reda arbetar också i fortsättningen under eget varumärke och med såväl egna och franchisetagares butiker samt i Bodums butiker. Ordning & Reda kommer att etablera shop-in-shops i Bodums butiker istället för de nuvarande hemkontorsavdelningarna.

– Ordning & Reda har genomgått en förändringsprocess och utvecklat ett nytt butikskoncept med flera nya produktserier. Tiden var därför mogen att sälja verksamheten till ett internationellt företag som Bodum, en utmärkt industriell köpare som ger Ordning & Reda goda utvecklingsmöjligheter, säger Håkan Hallberg, partner på Segulah.

-Segulah har varit en bra ägare som säkerställt och utvecklat vår verksamhet. Med Bodum får vi en stark och industriell ägare som möjliggör synergier inom framförallt administration, lagerhantering och vissa inköp. Vi får också tillgång till en ett starkt och internationellt butiksnät. Vårt varumärke och vårt koncept kommer att utvecklas med ökade möjligheter till expansion, flexibilitet och kundanpassning. Det är en bra lösning, säger Cecilia Tufvesson, VD för Ordning & Reda.

Ordning & Reda Papper & Design AB är en detaljhandelskedja som arbetar med formgivning och försäljning av ett koordinerat sortiment av svenskdesignad pappersförvaring med tillbehör, fokuserat på hantverk och funktion. Sortimentet inrymmer också väskor och designade pennor. Bolaget startades för drygt tjugo år sedan. Private equity-bolaget Segulah engagerade sig 1996 i det då familjeägda bolaget och blev 2000 ensam ägare till Ordning & Reda. Ordning & Reda omsatte 2002 cirka 120 MSEK i butiksledet och har huvudkontor i Stockholm. Totalt finns drygt 40 butiker i 12 länder.

Bodum grundades 1944 i Danmark och är ett helt familjeägt företag lett av Jörgen Bodum, son till grundaren Peter Bodum. Huvuddelen av Bodums har utvecklat ett eget designkoncept och merparten av verksamheten består av designade produkter för kök och badrum, inte minst den välkända Bistro-bryggaren. På designområdet har Bodum bl.a. samarbetet med den danske designern Carsten Jörgensen. Huvudkontoret ligger i Schweiz och Bodum-koncernen består av nio försäljningsbolag, två produktionsbolag och designföretaget Pi Design AG i Schweiz. Bodum-gruppen omsätter drygt 900 MSEK och har cirka 500 anställda.

För ytterligare information kontakta:

Cecilia Tufvesson, VD
Ordning & Reda Papper och Design AB
tfn. 08-728 20 60

Håkan Hallberg, partner,
AB Segulah
tfn. 08-442 89 50

Nyhetsarkiv

2023

2022

2021

2020

2019

Tidigare