Asurgent går samman med Co-native, skapar marknadsledaren för molntjänster inom Microsoft i Sverige

16 juni, 2023

Co-native etablerar sig som den marknadsledande specialisten för molntjänster inom Microsoft i Sverige genom att ingå partnerskap med Asurgent AB (”Asurgent”). Asurgent, som grundades i 2016, är en av de ledande molnspecialisterna inom Microsoft Azure i Sverige och erbjuder molnbaserade konsult- och managerade tjänster inklusive CloudOps, Microsoft 365 och cybersäkerhet med ett 24/7 ”Security Operations Center” (SOC). Asurgent är verksamt i Stockholm och har en organisation om 75 anställda. Bolaget är en trefaldig vinnare av Microsoft Partner of the Year i Sverige och ansedd som en av topp 100 partners globalt inom Microsoft Azure. Under 2022 hade Asurgent en omsättning om MSEK 100 och har en tillväxttakt på +30%.

Genom att gå samman med Co-native stärker Asurgent, tillsammans med det befintliga gruppbolaget Xenit, Co-natives position som den främsta Microsoft-partnern inom molnlösningar i Sverige. Asurgent kommer att addera signifikant expertis inom Microsoft Azure, 365 och cybersäkerhet som förstärker gruppens befintliga förmågor. I tillägg har Asurgent en kompletterande kundbas och stärker gruppens geografiska närvaro i Stockholm, vilket förväntas ge stora möjligheter för synergier inom gruppen. Med både Asurgent och Xenit kan Co-native nu erbjuda +170 medarbetare fokuserade på molnlösningar inom Microsoft och tillhandahålla ett mer omfattande erbjudande till befintliga och nya kunder. De nuvarande ägarna i Asurgent kommer att återinvestera och ha ett signifikant ägande i Co-native och Asurgents grundare, Ulf Engerby och Stephan Andersson, kommer att ingå i Co-natives styrelse.

Totalt sett blir Co-native en rikstäckande molnspecialistgrupp med långt över 200 kompetenta medarbetare och +MSEK 375 i förväntade intäkter under 2023. Genom att kombinera ledande kompetens inom både Microsoft och Amazon AWS, fortsätter Co-native att bygga ett ”multi-cloud powerhouse”.

I Co-native har vi hittat den rätta partnern för Asurgent och vårt bolags framtida tillväxtresa. Vi är glada över att Asurgent och Xenit nu ingår i samma grupp, vilket skapar en betydande aktör för molntjänster inom Microsoft. Som bolag kommer vi att fortsätta bygga på vår starka bolagskultur, samtidigt som vi kan dra nytta av resurserna och synergierna av att tillhöra en större grupp med förmågor inom både Microsoft och Amazon AWS”, säger Stephan Andersson, medgrundare och VD för Asurgent.

”Vi är mycket glada över att välkomna Asurgent till vår grupp av molnspecialister, som adderar en stark kultur, unik kompetens inom Microsoft, ett starkt team och en bas i Stockholm. Med Asurgent har vi tagit ett stort steg i att skapa ett ”multi-cloud powerhouse” och vi ser framemot att börja arbeta tillsammans”, säger Linus Lindström, VD för Co-native.

För ytterligare information, vänligen besök www.co-native.com, www.segulah.se eller kontakta:

Fredrik Arnander, Styrelseordförande, Co-native, +46 70 568 24 10,                  fredrik@co-native.com

Linus Lindström, VD, Co-native, +46 76-622 68 02, linus@co-native.com

Percy Calissendorff, Partner, Segulah VI Advisor AB, +46 73 347 62 81,
calissendorff@segulah.se

Johan Möllerström, Partner, Segulah VI Advisor AB, +46 72 543 79 11,
mollerstrom@segulah.se


 • Ladda ner PDF
 • Nyhetsarkiv

  2023

  2022

  2021

  2020

  2019

  2018

  Tidigare